Bewonersinitiatief

Heeft u een goed idee voor uw wijk? Wilt u graag speeltoestellen opknappen? Of toch liever in de buurt een picknicktafel om gezellig aan te eten? Fleurige plantjes in elke straat? Wilt u starten met een project voor jongeren zonder werk? Of maakt u liever een mooi kunstwerk, samen met bewoners uit uw buurt?

vk

Misschien heeft u een ander idee voor uw wijk. Laat het ons weten, want een goed idee verdient uitvoering. De gemeente Alkmaar beloont buurtinitiatieven die de kwaliteit van de woon- en leefomgeving verbeteren en/of de sociale samenhang binnen een wijk en tussen bewoners versterken.

Kijk op www.participatiekaart.nl/Alkmaar en laat u inspireren door bestaande initiatieven. Bent u al actief? Zet dan uw eigen activiteit ‘op de kaart’.

 

download-formulier

Groene bewonersinitiatieven

GAKflyerStadsgroenA4.inddSteeds vaker zijn bewoners actief bij de inrichting en het beheer van het groen in hun buurt en verschijnen er bijzondere groene plekken in de stad. Sluit u aan bij een van de bestaande groengroepen of bewonersinitiatieven bij u in de buurt. Of kom met een eigen groeninitiatief.

Ideeën opdoen

Wil u inspiratie hoe u kan meedoen in het groen? Klik op de afbeelding en lees de folder.
Op www.participatiekaart.nl/alkmaar laten diverse actieve mensen en groepen hun groeninitiatief zien.

Heeft u zelf een voorstel om de buurt te verbeteren?

Neem dan contact op met de gebiedsconsulent van de gemeente om het plan verder uit te werken. Op www.alkmaar.nl (kiezen voor bewoners->wijken) kunt u vinden wie de gebiedsconsulent in uw wijk is.