Gemeente Alkmaar ondersteunt van harte de startende ondernemer

Ontmoet wethouder Victor Kloos als ‘hybride ondernemer’ tijdens een expert meeting

Gemeente Alkmaar ondersteunt van harte ondernemers, met name starters. Niet voor niets is Alkmaar organiserend partner voor Start met Ondernemen. Wethouder Victor Kloos (OPA) die Economische Zaken in zijn pakket heeft, is zelf ook ondernemer. Of, zoals dat tegenwoordig heet: ‘hybride ondernemer’. Én zzp’er.

“De combinatie bestuurder/ondernemer bevalt mij prima”, aldus de wethouder. “Natuurlijk is het wel eens druk – je moet goed kunnen plannen – maar het verenigt voor mij op een ideale manier twee werelden die voor mij uiterst belangrijk zijn: de plaatselijke politiek én het ondernemerschap.”

Keihard werken
Zzp’ers vormen steeds vaker de basis waarop de Nederlandse economie drijft, is de overtuiging van de wethouder. “Het is een keihard werkende bevolkingsgroep. De overheid moet zich daar ook niet teveel mee bemoeien. Maar waar mogelijk, moeten we wél faciliteren. ”

Victor Kloos realiseert zich als geen ander dat het pad van een startend ondernemer niet alleen maar over rozen gaat. “Er komt veel op je af: omzetbelasting, inkomstenbelasting, zelfstandigenaftrek, VAR-verklaring, een goede administratie, verzekeringen. En dan heb ik het nog niet gehad over het ondernemen zelf: veel risico, weinig zekerheid.”

“Alkmaar doet wat het kan om dat ondernemerspad zoveel mogelijk doornvrij te houden. Met het Ondernemersloket, het Zelfstandigenloket, het initiatief Start met Ondernemen én door diverse coachingstrajecten te financieren. De startende ondernemers komen die initiatieven op 1 november allemaal tegen op de Start met Ondernemen-beurs.” De wethouder zelf is van 11.00 – 12.00 uur beschikbaar voor een zogenoemde ‘expertmeeting’ waarbij hij ondernemers in spé één op één graag vertelt over zijn ervaring met het hybride ondernemerschap.

 

Archief 50plussers