Starters vinden weg naar eerste Start met Ondernemen

startmetondernemenOndernemen Werkt! organiseerde samen met Holland Media Combinatie (HMC), Rabobank Alkmaar e.o., Zij Onderneemt, Younicus en Wokke in Vorm in de beursruimte van HMC aan de Edisonweg in Alkmaar afgelopen zaterdag het evenement Start met Ondernemen 2014 voor de regio Noord-Holland Noord.

Expertmeetings, een Verhalensalon, Presentaties, Een Food Court, diverse stands van dienstverlenende bedrijven als administratiekantoren, maar ook bedrijven die de startend ondernemer attent maken op het belang van een goede presentatie; het waren allemaal spannende initiatieven die goed werden bezocht tijdens deze eerste editie van Start met Ondernemen.

Nu de Kamer van Koophandel de Startersdagen alleen nog in zes grote steden aanbiedt, dreigden veel starters in de regio naast het net te vissen. Gemeente Alkmaar vond dat een ongewenste ontwikkeling en nam het initiatief voor een aantrekkelijk alternatief. Andere partijen sloten al snel aan. Er volgden weken van intensieve voorbereiding.

Zaterdag kon de startende regio kennisnemen van het resultaat van alle inspanningen. Ondanks het voor 1 november ongekend prachtige weer wisten veel startende ondernemers de weg naar de beursvloer van het HMC-gebouw te vinden. Daar leerden zij alles over de kansen en valkuilen voor de startende ondernemer.

En hoewel Jacqueline Boots (Ondernemen Werkt!) na afloop toegaf gehoopt te hebben op een nog grotere toeloop van starters, smaakte deze eerste editie voor de organisatoren naar meer: ’Starters hebben er recht op in de eigen regio goed geïnformeerd te worden’