Veel aanmeldingen tweede ronde Slimmere Zorg

Vrijdagochtend 4 juli heeft wethouder WMO Anjo van de Ven twaalf genomineerden voor de finale van de tweede ronde Slimmere Zorg ontvangen op het Stadhuis. Instanties, bedrijfsleven en cliënten reageren enthousiast op de oproep van de wethouder om met slimme ideeën voor een kwalitatief hoogwaardige, betaalbare en dus ‘Slimmere Zorg’ te komen. Leverde het platform slimmerezorg.com al begin van dit jaar ruim 30 werkbare ideeën op, met de afronding van de tweede ronde is het totaal inmiddels boven de 100 uitgestegen. Slimmere Zorg is een pilot van de gemeente Alkmaar waarbij inwoners en zorginstanties samen op een laagdrempelige manier de zorg organiseren. Het doel is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam thuis kunnen wonen.

In deze tweede ronde ligt de nadruk op de verbinding van zorg met techniek, zoals gebruik van domotica, robotica, beeldbellen, social media apps etc. Goede ideeën worden beloond: in de pilot is een wedstrijdelement opgenomen. De beste ideeën worden door een jury onder leiding van wethouder Anjo van de Ven (OPA) gehonoreerd met een voor het betreffende project toereikend geldbedrag.

Vrijdagochtend moesten de genomineerden na het welkomstwoordje van de wethouder meteen aan het werk in een workshop waarin ze tips kregen hoe ze hun idee nog beter uit kunnen werken voor de finale. Tijdens de finale van 29 augustus worden de beste inzendingen door een deskundige jury gekozen. De prijswinnaar van de eerste ronde, het platform www.zorgvoorelkaar.com is inmiddels gelanceerd. Het wil vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk rondom zorg bij elkaar brengen.

Archief Slimmere Zorg