Vijftigplus ontmoet elkaar in De Vest, introductie Vijftigpluspunt.nl

Hoe is de Alkmaarse Vijftigplusser voorbereid op de toekomst? Bewandelt hij/zij de bekende weg of is het tijd voor een nieuwe wending?

Zondag gaven diverse prominente Alkmaarse sprekers, ondernemers en initiatiefnemers antwoord op die vraag tijdens de Vitaliteitsbeurs die de gemeente in TAQA Theater De Vest in Alkmaar organiseerde. De introductie van het platform Vijftigpluspunt vormde een van de hoogtepunten.

JJ210914_01_013

Vijftigpluspunt.nl
Wethouder Jan Nagengast (CDA) vertelde de bezoekers dat de gemeente diverse initiatieven faciliteert om de kennis en kunde van veel vijftigers als vrijwilliger zo lang mogelijk in te zetten in de maatschappij. Dit jaar zijn hierdoor veel projecten geïnitieerd, één daarvan introduceerde de wethouder zondag: de website Talentenpluspunt. De manager van de Vrijwilliger Centrale Regio Alkmaar (VCRA), Eerde de Swart, vertelde over Vijftigpluspunt.nl, een on- en offline initiatief om vraag en aanbod op het gebied van (vrijwilligers)werk bij elkaar te brengen. Hij bracht een aantal laptops mee waarop bezoekers het platform ter plekke konden uitproberen. Al eerder startte het offline deel van het Vijftigplusplunt met een serie bijeenkomsten in De Sociëteit aan het Verdronkenoord. Binnenkort start een tweede serie.
Vijftigpluspunt.nl is ook op twitter -@vijftigpluspunt- en op facebook -zoek op ‘vijftigpluspunt’- aanwezig.

website Vijftigpluspunt.nl

Start met Ondernemen
Steeds meer Vijftigplussers starten hun eigen bedrijf. Kaat Kroon sprak over onder andere het project Ondernemen Werkt! een initiatief van de gemeente waarmee startende ondernemers gecoacht worden naar een gezond begin van hun onderneming. Tevens vroeg zij aandacht voor het Start met Ondernemen-evenement van 1 november a.s. in het gebouw van Holland Media Combinatie aan de Edisonweg.
Uiteraard daarnaast ook nu weer veel aandacht voor en door organisaties op het gebied van gezondheid, ontspanning en cultuur. Het evenement werd muzikaal omlijst door accordeonist Cees Oud.

Archief 50plussers