Vitaliteitsbeurs in Daalmeer

Op 26 oktober is de laatste Vitaliteitsbeurs van dit jaar georganiseerd in Wijkcentrum de Daalder. Dit jaar heeft de gemeente tien Vitaliteitsbeurzen op locatie mogelijk gemaakt. De afsluiting mag een groot succes worden genoemd: rond de 500 mensen bezochten de beurs en het was een drukte van belang bij alle standhouders.

De wethouders die verbonden zijn aan dit gemeentelijk initiatief, Victor Kloos (OPA) en Jan Nagengast (CDA) waren beiden aanwezig. Tijdens de vorige beurs introduceerde wethouder Nagengast de website Vijftigpluspunt.nl. Hij belichtte toen vooral de mogelijkheden die de website biedt voor vrijwilligerswerk. Dit keer opende wethouder Kloos met de extra mogelijkheden die nu op de website beschikbaar zijn voor werkzoekenden.

Het gemeentelijk initiatief om de VCRA en uitzendbureau Ervaren Jaren te stimuleren samen te werken, heeft geleid tot de website Vijftigpluspunt.nl waarop zowel mensen die vrijwilligerswerk als werkzoekenden hun profiel kenbaar kunnen maken. Deze profielen zijn zowel voor werkgevers als vrijwilligersorganisaties in te zien.

Ervaren Jaren – een uitzendbureau voor vijftigplussers – introduceerde een van de succesvol geplaatste uitzendkrachten van het bureau. Het duo Mr. Moon zorgde voor sfeervolle jazz en Zuid-Amerikaanse achtergrondmuziek. De standhouders waren erg enthousiast en hopen op een vervolg!L1070371

Archief 50plussers