Vitaliteitsbeurs in De Vest op 21 september

Voor (vrijwilligers)werk en vrijetijdsbesteding

Hoe is de Alkmaarse Vijftigplusser voorbereid op de toekomst? Bewandelt hij/zij de bekende weg of is het tijd voor een nieuwe wending? Zondag 21 september geven diverse prominente Alkmaarse sprekers, ondernemers en initiatiefnemers antwoord op die vraag tijdens de Vitaliteitsbeurs die de gemeente in TAQA Theater De Vest in Alkmaar organiseert. De introductie van het platform Vijftigpluspunt vormt een van de hoogtepunten.

Mogelijkheden arbeidsmarkt
Wethouders V. Kloos (OPA) en J. Nagengast (CDA), beiden betrokken bij het Alkmaarse Vijftigplusbeleid, zijn aanwezig en beantwoorden met plezier vragen die bij bezoekers leven.

De beurs biedt informatie over speciale trainingen voor Alkmaarse Vijftigplussers om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, over mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en activiteiten op het gebied van ontspanning en vrije tijd.

Vijftigpluspunt.nl
De coördinator van de Vrijwilliger Centrale Regio Alkmaar (VCRA), Eerde de Swart,  introduceert Vijftigpluspunt.nl, een on- en offline initiatief om vraag en aanbod op het gebied van (vrijwilligers)werk bij elkaar te brengen.  Hij brengt een aantal laptops mee waarop bezoekers het platform ter plekke kunnen uitproberen. Al eerder startte het offline deel van het Vijftigplusplunt met een serie bijeenkomsten in De Sociëteit aan het Verdronkenoord. Binnenkort start een tweede serie.

Start met Ondernemen
Steeds meer Vijftigplussers starten hun eigen bedrijf. Kaat Kroon spreekt over onder andere het project Ondernemen Werkt!  een initiatief van de gemeente waarmee startende ondernemers gecoacht worden naar een gezond begin van hun onderneming. Tevens vraagt zij aandacht voor het Start met Ondernemen-evenement van 1 november a.s.

Gratis vitaliteitscheck
Op het gebied van vitaliteit is er de mogelijkheid de gezondheid gratis te laten met een een zogenoemde vitaliteitscheck. En natuurlijk zijn er veel standhouders met informatie over zinvolle dagbestedingen. Zij laten graag alle mogelijkheden de revue passeren.

Muzikale omlijsting
De muzikale omlijsting is in handen van Cees Oud (accordeon). De beurs is zondag geopend van 13.30 – 17.00 uur. Toegang is gratis.

Archief 50plussers